We have 11 guests and no members onlineGR_logo 

innsamlingsprotokollen_logo

 

facebook_logo

Følg oss på Facebook

EasyBlog

This is some blog description about this site

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that has been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login

Kamerun reise 2014

Posted by on in Kamerun
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 1991
 • 0 Comments
 • Subscribe to this entry
 • Print

b2ap3_thumbnail_Marked3_IMG_8054.jpg

Alltid gledelig å treffe igjen gamle kjente. COF deltaker siden 2008.

  

Reisen er en del av opplevelsen

 

b2ap3_thumbnail_Doualabuss_IMG_7938.jpg

Lang ventetid i havnebyen Douala før heldags bussreise til innlandet. Stappfullt i varmen med halsbrekkende forbikjøringer.og livlige medpassasjerer. 

 

b2ap3_thumbnail_VeiMud_IMG_8157.jpg

Regntiden var ikke helt ferdig så fremkommeligheten ute i landsbygdområdene var fortsatt en utfordring. Godt vi er vant med glatte vinterveier når vi drar ut hit, men gjørmebadet er en ny opplevelse.

 

b2ap3_thumbnail_Ordfrer_IMG_8094.jpgDe dårlige veiene skaper store problem for de som bor mest avsides og hemmer deres handelsmuligheter. I møte med ordføreren prøvde vi å påvirke videre utbedring av de lokale veiene slik det nylig er gjort frem til kommunesenteret i Mbengwi.    

 

Inntektsutvikling og fattigdomsreduksjon

b2ap3_thumbnail_Grisefarm_IMG_8141.jpg

Svineoppdrett er noe de fleste  driver med som en jevn og forutsigbar inntekt. De som har deltatt lengst i COF programmet slipper å bruke nye COF lån til å investere i dette lenger, det refinansierer seg selv. Gevinsten ved salg brukes ofte til å sikre skolepenger for barna.

 

b2ap3_thumbnail_Kakaofarm_IMG_8156.jpg

Alle har sine åkerlapper som de kan utvide gevinsten av ved å investere via COF mikrolån i mer såkorn eller mer varierende plantesorter. Stadig flere har løftet seg et hakk videre, til å ha kapasitet til å tenke i større omfang og nye virksomheter. Gjerne som et prosjekt sammen for hele lånegruppen. Som lånegruppe 39 langt ute i skogen ved Chenam. De har investert i felles kakaofarm som gir hele gruppen en ekstra inntekt i tillegg til deres individuelle gårdsdrift.

 

b2ap3_thumbnail_Fiskedam1_IMG_8421.jpg

Fremtidsvisjoner har også lånegruppe 8 i landsbyen Wumnebug. De har deltatt i COF programmet siden starten i 2008, og er den gruppen som har hatt raskest vekst.  Nå har de investert sammen i fiskeoppdrett, og dammen har de gravd ut selv for hånd.

 

Stadig utvidelse av distriktet

b2ap3_thumbnail_Fjell_II_IMG_8237.jpg

Vi holder oss fortsatt innenfor Meta folkets område. Men stadig flere landsbyer ønsker å ta del i den suksessen de har sett COF deltakere har oppnådd nær de sentrale deler av kommunen. Vi må dra stadig lenger ut i fjerntliggende områder. I utrolig vakker natur, men desto mer utfordrende for folk å skape et levebrød i. "Veiene" blir også tilsvarende utfordrende.   

 

b2ap3_thumbnail_Motorsykkel_Acha_IMG_8239.jpg

Godt vi har dyktige sjåfører med lange bein. Dette er langt fra de verste veiene, de har krater og smale spor på alle kanter. Mens steinunderlaget får ristet skjelettet skikkelig. Ubehagelig nok for oss, men hverdagen for dem.  

 

b2ap3_thumbnail_Gruppe42_Acha_IMG_8244.jpg

På de mest avsidesliggende steder møter hele lokalsamfunnet opp. Ikke hver dag de får besøk langveis fra. Små plasser i steinete fjellskråninger som ser ut til å ha særdeles slitsomme kår. Åpne vannkilder som ikke er sikret mot forurensing fra krøtter. Hjelp til rent vann er et sterkt ønske. Men hjertelighet og innsatsvilje deltar de med i rikt monn.  Her fra gruppe 42 i Ngwokwong.       

 

Sosiale effekter

b2ap3_thumbnail_Barnehage1_IMG_8211.jpg

b2ap3_thumbnail_skole_IMG_8200.jpg

Med økende inntekter er det stadig flere som kan få råd til å la alle barna gå på skole.  I de mer sentrale områder har mange også tilbud om barnehager, som gir mødrene mer tid til inntektsskapende arbeid.     

 

b2ap3_thumbnail_Lege-redII_IMG_8431.jpg

En lege med tilhørighet i området har opprettet legekontor midt i landsbyområdet. For å gi de mest sårbare lettere tilgang til og kortere avstand til helsetilbud, Han bruker COF lån til å investere og forskuttere i medisiner og forbruksvarer, så folk kan få hjelp selv om de ikke kan betale for det umiddelbart. Helsehjelp på kreditt!  Hans ønske er å få mer medisinsk utstyr.  

 

b2ap3_thumbnail_Delegate2014-1_IMG_8283.jpg

Tilgang til investeringskapital via COF programmet fungerer nå svært effektivt. En vesentlig suksessfaktor er også det faste kunnskapsforumet - deres egen COF skole deltakerne har hver måned.  Der de deler kunnskaper og erfaringer, og får nye forretningsidèer. Under våre årlige besøk avholdes årsmøte, med mange hundre COF deltakere tilstede.  En av gruppene fremførte åpningssang, spesielt laget for oss og hva COF betyr for dem. Sterkt! 

 

b2ap3_thumbnail_Delegate_holdningerII_IMG_8332.jpg

Når vi har så mange av lokalbefolkningen samlet benytter vi anledningen til å bevisstgjøre behov for holdningsendringer som vil bringe dem videre fremover. Ut av fattigdom, og uavhengighet til bistand.   

Holdningskampanjene har en tydelig effekt, selv om lange tradisjoner er vond og vende. De bringer de samme ideer videre til sine lokalsamfunn.  Vi gleder oss til fortsettelsen! 

 

De har grunn til å stå for slagordet sitt "I'm proud"      

 

          

 

 

 

         

 

  .   

 

 

 

 

 

0

Comments